CasaConect.ro iMOBiLiARE : parteneri evaluatori Autorizati ANEVAR

+ Evaluatori autorizati

  • Service Areas: Evaluare imobiliara a oricarui imobil fie pentru stabilirea valorii de impozitare, fie pentru stabilirea pretului pe piata
  • Specialties: Intocmirea de rapoarte de evaluare pentru orice teren, inclusiv agricol, cat si pentru orice constructii, inclusiv cu destinatie rezidentiala, comerciala sau de productie

About + Evaluatori autorizati

Indiferent de natura tranzactiei imobiliare pe care doresti sa o realizezi, un evaluator autorizat ANEVAR te poate ajuta in determinarea pretului corect pentru un imobil. Desi poate parea un cost in plus onorariul care trebuie sa ii fie platit evaluatorului pentru intocmirea raportului de evaluare, in realitate sunt bani cu folos cheltuiti pe care ii vei recupera practicand un pret corect pentru imobilul in cauza.

De exemplu, daca esti in situatia de a vinde un imobil, este greu intr-o piata extrem de dinamica, cum este piata imobiliara, mai ales daca nu esti profesionist in domeniu, sa estimezi un pret corect pentru imobilul tau. Aceasta cu atat mai mult cu cat in general fiecare dintre noi tindem sa ne supraevaluam bunurile proprii, de care de multe ori poate chiar si suntem atasati emotional. Aceasta incarcatura emotionala face ca pretul pe care il percepem noi sa fie mult peste nivelul pietii, fapt de natura a bloca, practic, tranzactia imobiliara din fasa.

De cealalta parte, cand un cumparator „a pus ochii pe un imobil” pe care chiar il considera potrivit, ambele reactii emotionale sunt posibile: si ca pretul sa i se para mic (chiar daca in realitate este peste pretul pietii, dar cumpratorului ii place prea mult imobilul in cauza), si ca pretul sa i se para exagerat de mare (chiar daca in realitate ar fi un pret corect pentru imobilul in cauza).

Reactiile emotionale atat ale vanzatorului, cat si ale cumparatorului, sunt firesti, si indiferent de natura lor, duc de cele mai multe ori la esuarea tranzactiei imobiliare prin neperfectare. Daca presupunem ca proprietarul chiar isi doreste (sau trebuie, este silit) sa vanda, iar cumparatorul deasemenea presupunem ca isi doreste cu adevarat sa cumpere acel imobil, aceasta situatie, a neperfectarii tranzactiei imobiliare, nu poate fi privita ca un lucru bun. Dar nu este nici o pierdere, partile raman in situatia lor initiala. Sa spunem ca neperfectarea tranzactiei este o „remiza”. Dialogul poate fi reluat la un moment viitor, lucrurile au sansa sa evolueze favorabil.

Dar in unele cazuri reactiile emotionale si lipsa de pregatire (mai ales a uneia, oricare, dintre parti, la masa negocierii cu un „vulpoi batran”) pot determina incheierea unei tranzactii imobiliare debalansate, in care una dintre parti (vulpoiul) are un castig disproportionat fata de cealalta parte despre care putem spune fara sa gresim ca pierde (persoana fara experienta).

De exemplu un vanzator „poate fi pacalit” sa accepte un pret prea mic, si el „saraceste” prin neincasarea pretului mai mare care i s-ar fi cuvenit pentru imobil daca tranzactia ar fi fost echilibrata. Dar si un cumparator „se poate pacali” platind un pret exagerat de mare pentru o proprietate care i-a cazut cu tronc, deci „saraceste” fata de scenariul in care pretul ar fi fost echitabil. Pierderile partii „pacalite” in astfel de situatii sunt muuult mai mari decat cei cateva sute de lei cat ar fi fost onorariul evaluatorului autorizat.

Raportul de evaluare al unui imobil devine cu atat mai important in cazul in care se doreste cumpararea unei proprietati de la o Firma, de la un SRL, SA, etc, indiferent de forma de organizare a Firmei. In cazul in care Firma vanzatoare, ulterior vanzarii, ar intra in faliment, acest Raport de evaluare intocmit corect la data perfectarii tranzactiei de un evaluator neutru, autorizat ANEVAR, il protejeaza pe cumparator de incercarea lichidatorului judiciar al Firmei vanzatoare de a anula contractul respectiv pe motiv de pret derizoriu in frauda creditorilor firmei.

Astfel de scenarii pot fi evitate apeland la serviciile unui Evaluator Autorizat ANEVAR cu experienta in evaluarea bunurilor imobile, cu care suntem bucurosi sa va punem in contact.

Mai trebuie adaugat ca pentru imobilele aflate in proprietatea unei firme indiferent de natura lor, cat si pentru imobilele care prin natura lor au potential comercial/industrial chiar daca proprietar e un cetatean („pe CNP”), perioadic, la fiecare 5 ani, trebuie efectuate rapoarte de evaluare in scopul impozitarii imobilului si depuse la Primarie. Daca se omite acest lucru, Primarie are dreptul sa majoreze foarte mult impozitul conform Codului Fiscal.

Pentru a va pune in legatura cu un Evaluator Autorizat ANEVAR, nu ezitati sa ne contactati. NU percem comision pentru acest serviciu 🙂

Compare listings

Comparaţie